martes, 20 de marzo de 2012

ACCIDENTS NUCLEARS (Jaume Pomares)


L'energia nuclear és aquella sorgida de l'aprofitament de la capacitat d'alguns isòtops de certs elements químicsper emetre energia al experimentar determinades reaccions nuclears. Una reacció nuclear és aquella en que el nucli atòmic d'un element resulta modificat, ja sigui alterant-se el seus nivells d'energia, passant a esdevenir un isòtop diferent, dividint-se en dos o més fragments (fissió), o bé unint-se a un segon nucli (fusió). Alguns d'aquests processos es donen espontàniament en alguns isòtops, i de vegades poden provocar-se mitjançant tècniques com ara el bombardeig neutrònic, i en d'altres controlar-se en reactors nuclears (en el cas de la fissió i la fusió).


El dia 11 de març de l'any passat (2.011) va ocorrer un fatal accident a Fukushima, relacionat amb la energia nuclear. El terratremol a Japó va causar Danya a la central nuclear. Uns reactors es van aturar de seguida, altres ya estaven aturats perque es trobaven en manteniment. També van fallar els sistemes de refrigeració. Aquesta situació va donar lloc a diverses explosions, incendis i emissions de radioactivitat. Es considera que els successos del les unitats 1, 2 i 3 corresponen a accidents de nivell 5, igual que el de Harrisburg: la unitat 2 de la central nuclear de Three Mile Island (l’Illa de les Tres Milles), situada a 16 km de la ciutat d’Harrisburg (Pennsilvania), que tenia una població d’uns 70.000 habitants, va patir un sever accident el 28 de març de 1979. Una petita fuga en el generador de vapor va desencadenar l’accident més greu de la història nuclear dels EUA i el segon més greu d
e la història de l’energia nuclear. Les causes cal atribuir-les al disseny d’aquella planta, que la convertia en tremendament insegura.

-----Els sis reactors de Fukushima



central de Harrisburg---




















Encara hui, els descendents de la gent que vivia a Txernòbil pateixen problemes a causa d'açó.


El 26 d'abril de 1986, el cuart reactor de la Central Nuclear de Txernòbil, va esclatar a la 01:23 AM hora local. S'estava experimentant amb el reactor per a observar quanta energia es podia produir.Per desgràcia, la màquina que controlava el combustible (diòxid d'urani i altres compostos radioactius) ho va mantenir dins del reactor durant massa temps, i finalment va explotar, creant un gran forat en el sostre de la planta i emetent un gegantesc núvol radioactiu cap a tota Europa. Tots els residents permanents de la ciutat i aquells que vivien en la zona d'exclusió van ser evacuats degut al fet que els nivells de radiació van sobrepassar tots els estàndards de seguretat.



Jo pense que no hauriem de produïr energia nuclear, vegent els greus accidents que han passat en tan poc temps (poc temps històricament). Hauriem d'intentar gastar mes les renovables, que no són tan perilloses, i no s'esgoten. ^^

1 comentario: