martes, 20 de marzo de 2012

Nuclears?

L'energia nuclear és encara de les més emprades per a la producció d'electricitat. Per a produir electricitat s'utilitzen generalment els reactors de fissió nuclear, ja que la fusió nuclear encara està en procés d'investigació. El funcionament d'aquestes centrals és pràcticam


Unes de les característiques que les diferencien són que en les nuclears de fissió es necessiten enormes mesures de seguretat, que la quantitat de combustible és menor que en les centrals convencionals i que no s'alliberen gasos d'efecte hivernacle (sense contar els de l'obtenció del mineral i els de la construcció de les instal·lacions).ent similar al de les centrals tèrmiques convencionals, que tenen com a diferència el combustible i la forma de crear calor amb ell.


El inconvenient més gran que tenen les centrals nuclears és que un error sense controlar pot produir una cadena d'errors més grans que poden acabar en una gran catàstrofe. Prova d'açò són els nombrosos accidents nuclears, de poca importància com el de Vandellòs I i de gran importància com els de Chernòbil i Fukushima.

El resultat d'aquestes catàstrofes són milers de quilòmetres quadrats de terres contaminades per materials radioactius que no perdran la radioactivitat en milers d'anys, famílies obligades a abandonar les seues cases i les terres on han nascut i s'han criat, la contaminació d'aliments i aigua que s'escampen per la població, malalties, cancer i deformacions dels fetus. Durant moltes generacions, gent que ha patit accidents nuclears com el de Chernòbil i ha tingut fills, aquests han nascut amb deformacions o directament han nascut morts.

Després de l'accident de Fukushima, molts països han accelerat el procés de tancament de les seues centrals nuclears. En Espanya, per contra, han allargat la vida de la central de santa maria de Garonya. És ben cert que Espanya té un dèficit elèctric que dificulta el tancament de les centrals espanyoles, i que a més patim una greu crisi, però si quan la bombolla inmobiliaria s'hagueren preocupat per aquest dèficit i l'hagueren solucionat, ara viuríem sense nuclears, és a dir, sense el perill que aquestes suposen.

David Bernabeu

No hay comentarios:

Publicar un comentario